Drietal beschoten door agenten

Overvallers stelen 10 miljoen euro aan juwelen in Parijs

08 september 2021 11:42 Aangepast: 08 september 2021 11:42
Foto: ANP

De politie in Parijs heeft gisteren drie gewapende overvallers opgepakt nadat agenten schoten had gelost op de vluchtauto. Het drietal sloeg toe in een winkel van het luxemerk Bulgari en maakte voor 10 miljoen aan juwelen buit.

De drie mannen waren volgens de politie 'scherp gekleed in pak' en hadden geweren bij zich.

Ze sloegen toe aan het einde van de ochtend in een Bulgari-winkel, liggend aan het bekende Place Vendôme in het centrum van de Franse hoofdstad.

Auto beschoten door agenten

Na de overval, waarbij geen gewonden vielen, sloegen de drie overvallers in een auto op de vlucht. Vier handlangers gingen er tegelijkertijd vandoor op scooters. 

De politie wist twee kilometer van het Place Vendôme schoten te lossen op de auto, waardoor het drietal genoodzaakt werd het op een rennen te zetten

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hele buit van Ritz-diefstal is terug

Nadat de drie overvallers een klein deel van de buit hadden gedumpt, werden ze door agenten gearresteerd. Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd met de rest van de buit. Naar de vier handlangers wordt nog altijd gezocht.

Steeds vaker het doelwit

Parijse juweliers zijn de laatste tijd vaker slachtoffer van overvallen. In juli waren er ook al twee overvallen op juweliers in de Parijs hoofdstad. Bij een van die overvallen werd er bijna 2 miljoen euro aan sieraden buitgemaakt. Die dieven werden later opgepakt en de sieraden werden teruggevonden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore