Ga naar de inhoud
Gevoeld in Mexico-Stad

Mexico opgeschrikt door zware aardbeving: tsunami-waarschuwing

Politie in Mexico-Stad, ter illustratie. Beeld © ANP

Mexico is vannacht opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van 7.0 op de schaal van Richter. De beving vond plaats bij San Marcos in de provincie Guerrero in het zuidwesten van het land. Zo'n 500 kilometer verderop, in Mexico-Stad, werd de beving gevoeld en renden mensen de straat op.

Er is een tsunami-waarschuwing afgegeven vanwege de zware aardbeving. In de provincie waar de beving plaatsvond zouden aardverschuivingen wegen onbegaanbaar hebben gemaakt. Er is nog niets bekend over eventuele doden of gewonden. 

Mexico-Stad

Volgens de burgemeester van Mexico-Stad zijn er in de stad geen directe aanwijzingen dat er grote schade is. De beving was daar volgens getuigen ruim een minuut lang te voelen. Op beelden op sociale media is te zien hoe mensen de straat op renden na de aardbeving. Ook zouden wijken zonder stroom zitten door problemen met het electriciteitsnet. 

Vaker aardbevingen

Mexico wordt vaker opgeschrikt door aardbevingen. Vorige zomer veroorzaakte een beving van dezelfde kracht meerdere doden en een brand in een olieraffinaderij. 

Doden
Lees ook:
Doden en brand in olieraffinaderij door zware aardbeving Mexico