Verzoek bij rechtbank

Opmerkelijke draai: vader Britney Spears wíl stoppen als curator

08 september 2021 01:56 Aangepast: 08 september 2021 09:24
Zangeres Britney Spears Beeld © ANP

Een opmerkelijke draai van Jamie Spears, de vader van zangeres Britney: hij heeft de rechtbank van Los Angeles verzocht om het toezicht over zijn dochter te beëindigen. Spears is al dertien jaar de curator van zijn dochter, maar schrijft nu dat het mogelijk niet meer nodig is.

Dat staat in een rechtbankdossier dat in handen is van CNN. Volgens de Amerikaanse zender schrijft Jamie Spears in het verzoek aan de rechter dat 'recente gebeurtenissen' ervoor hebben gezorgd dat hij zich afvraagt of 'de omstandigheden zodanig veranderd zijn dat het curatorschap beëindigd kan worden'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader Britney Spears stapt op als haar toezichthouder

Vorige maand besloot de vader van zangeres Britney al op te stappen als toezichthouder. Toen zei hij echter dat hij helpt zoeken naar een nieuwe toezichthouder, ook deed hij niet meteen afstand van zijn taken. 

Daar komt Spears nu van terug. Hij wil 'het beste voor zijn dochter'. "Als mevrouw Spears haar eigen leven denkt aan te kunnen, vindt meneer Spears dat ze die kans moet krijgen", staat in de documenten.

Mentale inzinking

Britney werd dertien jaar geleden onder curatele gesteld na een mentale inzinking. Haar vader was sindsdien de curator. De medecurator van Britney, Jodi Montgomery, vroeg vader Jamie eerder op te stappen als toezichthouder van zijn dochter. Volgens Montgomery trekt het aanblijven van Jamie mentaal een zware wissel op de zangeres.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britney Spears voelt zich vrij na 'terugtreden' vader

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore