WK-kwalificatieduel

Complete chaos door coronarel tijdens kraker Brazilië-Argentinië

05 september 2021 22:40 Aangepast: 06 september 2021 00:14
Toen het viertal van het veld werd gehaald, ontstond er een opstootje aan de zijlijn. Beeld © ANP

Het beladen duel tussen Brazilië en Argentinië is uitgemond in chaos door een coronarel. De wedstrijd werd na enkele minuten gestaakt nadat officials van de Braziliaanse gezondheidsautoriteit het veld op waren gekomen om vier Argentijnse spelers te dwingen in isolatie te gaan.

Het zou gaan om Emiliano Buendia, Emiliano Martinez (Aston Villa), Giovani Lo Celso en Cristian Romero (Tottenham Hotspur). Zij zouden twee weken in quarantaine moeten.

Overtreden coronaregels

De Braziliaanse coronaregels schrijven namelijk voor dat mensen die in de afgelopen veertien dagen in Groot-Brittannië zijn geweest, bij aankomst twee weken in quarantaine moeten. Dat heeft het viertal niet gedaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom coronabrandhaard Zuid-Amerika ook voor ons gevaarlijk is

Zij zouden de coronaregels hebben overtreden door het onjuist invullen van hun reisdocumenten. Het viertal zou hebben verklaard onlangs niet in Groot-Brittannië te zijn geweest, terwijl dat wel het geval was.

Land verlaten

Enkele uren voor het begin van de WK-kwalificatiewedstrijd wilde de Braziliaanse overheid dat de spelers het land zo snel mogelijk zouden verlaten. Maar door tussenkomst van de Zuid-Amerikaanse voetbalband leek het erop dat het viertal toch mocht spelen.

De wedstrijd begon. Dat leek goed te gaan, ook omdat drie van hen in de basis stonden, maar na zes minuten ging het toch mis. 

Officials eisten dat de vier spelers van het veld werden verwijderd. Dat leidde tot een opstootje langs de zijlijn, waarna de Argentijnse ploeg verdween richting de catacomben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Falende corona-aanpak Brazilië kan president Bolsonaro zijn baan kosten

'Dit had een mooie show moeten zijn'

"Onze landgenoten in Argentinië moeten beseffen dat ik als coach mijn spelers moet beschermen", liet de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni verontwaardigd weten. "Ik kan niet toestaan dat er mensen het veld opkomen, die zomaar mijn spelers oppakken en afvoeren. Dit maakt me heel verdrietig. We wisten verder officieel van niks. Wij wilden spelen, Brazilië wilde spelen, dit had een mooie show moeten zijn met de beste spelers van de wereld."

De Argentijnse voetbalselectie kwam vrijdag aan in Brazilië, een dag na de zege in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore