9/11

Geheime documenten aanslagen 11 september mogelijk openbaar

03 september 2021 21:56 Aangepast: 03 september 2021 22:00
Beeld © REX by Shutterstock HH

De Amerikaanse president Joe Biden wil geheime documenten over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten openbaren. Volgens Amerikaanse media gaat het mogelijk om documenten over de rol van Saudi-Arabië bij de aanslagen.

Nabestaanden van de aanslagen menen dat Saudi-Arabië hulp heeft verleend aan terroristengroep Al Qaida, die de aanslagen uitvoerde. Biden heeft niet gezegd wat er precies zal worden gepubliceerd, maar de documenten zijn afkomstig van de FBI.

Transparantie

Biden heeft onder meer aan het ministerie van Justitie en andere overheidsorganisaties opdracht gegeven te kijken welke documenten gepubliceerd kunnen worden. Als de openbaarmaking in gang wordt gezet, worden de documenten gedurende de komende zes maanden naar buiten gebracht.

Volgens Biden is het publiceren van deze documenten onderdeel van zijn belofte om transparantie over de aanslagen te bieden. Hij belooft dat hij met de publicaties rekening zal houden met de families van slachtoffers van de bloedige aanslagen op onder meer de Twin Towers in New York.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore