Overboord geslagen

Op Terschelling aangespoeld lichaam is van Duitse multimiljonair

26 augustus 2021 15:03 Aangepast: 26 augustus 2021 15:09
Duits multimiljonair Kai Wünsche. Beeld © Getty Images

De man die deze week aanspoelde op het strand van Terschelling is de Duitse multimiljonair Kai Wünsche (81). Hij sloeg vorige week maandag overboord bij Texel. De politie houdt rekening met alle scenario's.

De Hamburgse oud-ondernemer was de voormalige eigenaar van het luxe Duitse modemerk 'Joop!'. Hij was met zijn echtgenoot op het cruiseschip Europa onderweg naar Antwerpen, toen hij voor de kust van Texel overboord sloeg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoekactie voor kust Texel naar vermiste cruisepassagier gestaakt

Nadat zijn echtgenoot de vermissing had gemeld, is het schip omgekeerd en op zee gaan zoeken. Urenlang werd met een helikopter, vliegtuig en vijf boten naar Wünsche gezocht. Ook het schip werd doorzocht, maar hij bleef vermist. Volgens de Kustwacht heeft de man een val gemaakt van 27 meter hoogte. 

In Hamburg is geschokt gereageerd op de verdwijning en dood van Wünsche. "Iedereen in de Hamburgse samenleving kende hem."

Alle scenario's mogelijk

Hoe de man precies overboord kon slaan, is volgens een politiewoordvoerder niet duidelijk. De politie houdt rekening met alle scenario's, schrijft de Duitse krant Bild.

De politie Friesland schrijft op Twitter dat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore