Countryduo

Don Everly (84) van The Everly Brothers overleden

22 augustus 2021 10:10
Phil en Don Everly (rechts). Beeld © EPA

De Amerikaanse muzikant Don Everly, onder meer bekend van The Everly Brothers, is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media. Het duo Don en Phil werd bekend met hits als 'Bye bye love' en 'All I have to do is dream'.

Zijn familie deelde een bericht via Instagram: "Met grote droefenis melden we het overlijden van Isaac Donald Everly. Hij laat zijn vrouw, moeder, vier kinderen en zes kleinkinderen achter."Β Don's broer Phil overleed al in 2014.

Isaac Donald 'Don' Everly werd op 1 februari 1937 geboren in Muhlenberg County in de staat Kentucky. Als kind van twee countrymuzikanten kwam hij al vroeg in aanraking met muziek. Vanaf het midden van de jaren 40 trad hij samen met zijn ouders Ike en Margaret en broertje Phil op in een radioshow.

Veel hits

De Everly Brothers debuteerden in 1957 voordat zij een contract tekenden bij Warner Bros. Ze maakten in totaal 21 albums. Hun grootste hits waren Bye Bye Love, All I Have to Do is Dream en Problems.

In de lange geschiedenis van de Amerikaanse muziek scoorde geen enkel duo meer top-100 hits dan The Everly Brothers. De relatie tussen de broers bleek niet bestand tegen het uitblijven van nieuw succes. In 1973 gingen ze uit elkaar. Don bracht enkele jaren in Nashville door, waar hij met zijn band Dead Cowboys enkele kleine succesjes had.

Tien jaar later kwamen de broers toch weer samen in Engeland, waar Phil al enkele tijd bekendheid genoot als solomuzikant. De twee werkten er samen met Paul McCartney. Terug in de VS verzorgden ze de achtergrondzang op Paul Simon's uiterst succesvolle album Graceland. Hoewel het laatste album van de broers in 1989 verscheen, traden ze nog lang op, soms samen met Don's zoon Edan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore