Mensen geëvacueerd

Dode bij zware bosbranden in Zuid-Frankrijk, duizenden evacués

18 augustus 2021 10:45
Een woning gaat in vlammen op eerder deze maand. Beeld © ANP

In het zuiden van Frankrijk is het eerste dodelijke slachtoffer van de bosbranden gevonden, melden lokale autoriteiten. Sinds maandag woeden er zware natuurbranden. Duizenden bewoners en toeristen zijn geëvacueerd.

Over de identiteit van het slachtoffer is niets bekendgemaakt. De honderden brandweerlieden hebben het vuur nog niet onder controle. Voor zover bekend zijn zes van hen gewond geraakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook Macron op vakantie in door natuurbranden getroffen gebied Zuid-Frankrijk

Het vuur heeft al ruim 5500 hectare bos in de as gelegd. Minstens twaalf campings zijn ontruimd en meerdere wegen zijn afgesloten. In de plaats Cavalaire-sur-Mer zijn 2000 toeristen ondergebracht in sport- en evenementenhallen. Om chaos op de wegen te voorkomen, krijgen sommige inwoners van het gebied het advies om natte handdoeken onder de deur te steken tegen de rook en binnen te blijven.

Veel landen rond de Middellandse Zee kampen momenteel met grote bosbranden. Onder meer Griekenland, Spanje en Turkije zijn getroffen.

Bekijk ook: Hevige branden op Grieks eiland: 'Er is niets meer over'

Het Griekse eiland Evia werd dagen geteisterd door hevige natuurbranden. In meerdere dorpen zijn huizen verwoest en worden bewoners met veerponten geëvacueerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore