Kritische vragen

Tennisster Osaka in tranen bij eerste persconferentie na Parijs

17 augustus 2021 03:12 Aangepast: 17 augustus 2021 03:16
Tennisster Naomi Osaka tijdens de persconferentie. Beeld © ANP

Tennisster Naomi Osaka, die eind mei aankondigde niet meer met de pers te willen praten vanwege mentale problemen, heeft gisteren weer een persconferentie gegeven. Ze verliet de zaal in tranen nadat een lokale journalist haar verweet 'de media alleen te gebruiken wanneer het haar uitkomt'.

Ruim twee maanden geleden besloot de 23-jarige Japanse tennisster het toernooi Roland Garros te verlaten. Ze deed dat nadat ze bekendmaakte – uit zelfbescherming – niet meer met de pers te willen praten. Gisteren gaf ze weer een persconferentie vanwege deelname aan een tennistoernooi in de Amerikaanse stad Cincinnati.

'Trots'

Osaka vertelde tijdens de persconferentie dat ze 'trots' was op de persboycot. Tijdens de Olympische Spelen zouden veel sporters haar bedankt hebben voor haar actie. "Het is iets dat gedaan moest worden", vertelde ze.

Even later werd haar het vuur aan de schenen gelegd door een lokale journalist die haar verweet de media alleen te gebruiken wanneer het haar uitkomt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tennisster Osaka openhartig over mentale problemen: 'Goed dat ze het aan de kaak stelt'

"Sinds mijn jeugd is er veel media-aandacht voor mij geweest", legde Osaka uit. "Ik denk dat dit komt door mijn achtergrond en hoe ik tennis. Als ik iets zeg of twitter worden daar nieuwsartikelen over geschreven en ik denk niet dat ik daar iets aan kan veranderen", vertelde ze.

Persconferentie gepauzeerd

Na dat diplomatieke antwoord kwamen de tranen echter, schrijft de Britse krant The Guardian. De nummer twee van de wereld verliet de zaal en de persconferentie werd tijdelijk gepauzeerd.

Bekijk een deel van de persconferentie hier:

De manager van de tennisster, Stuart Duguid, veroordeelde de vraag van de journalist later op de dag in een verklaring. "Zijn toon was verkeerd", schrijft Duguid over de manier waar op de journalist de vraag stelde. "Hij was erop uit haar te intimideren, dat vind ik echt verschrikkelijk gedrag."

Prijzengeld naar Haïti

Later werd de persconferentie hervat en beantwoordde de tennisster nog enkele vragen. Ook maakte ze bekend dat ze het prijzengeld van het tennistoernooi zal doneren aan Haïti, dat afgelopen weekend zwaar getroffen is door een aardbeving. Haar vader komt oorspronkelijk uit Haïti.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veelbesproken tennisster Osaka trekt zich terug: 'Jammer en verdrietig'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore