Acht inzittenden

Dodelijke crash met blusvliegtuig in Turkije

14 augustus 2021 16:22 Aangepast: 14 augustus 2021 17:35
Turkije is hard getroffen door de bosbranden. Beeld © Eyevine

Bij het bestrijden van de bosbranden in Turkije is vanmiddag een blusvliegtuig neergestort. Alle acht inzittenden zijn bij het tragische ongeluk om het leven gekomen.

Volgens het Russische ministerie van Defensie zaten er op het moment van de crash vijf Russische militairen en drie Turkse inzittenden in het vliegtuig. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk kon gebeuren, daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Op beelden, die door Turkse televisiezenders zijn uitgezonden, is een grote rookkolom te zien die opstijgt uit bergachtig gebied. Volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu is een groot aantal reddingswerkers naar de plaats van de crash gestuurd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlanders in Turkije vluchten voor vlammenzee: 'Paspoort gepakt en weg'

Het ging om een vliegtuig dat speciaal voor de brandbestrijding in Turkije was ingehuurd. Italië, Griekenland en Turkije worden al weken geteisterd door hevige bosbranden, met verwoestende gevolgen. Veel mensen zijn alles kwijtgeraakt nadat ze halsoverkop uit hun huis moesten vluchten.  

Duizenden huizen in de as

Inmiddels zijn de huizen van zeker tienduizend mensen verwoest. Het dodental door de branden in het Zuiden van Europa staat op zeker 80. Vrijwilligers doen er alles aan om het vuur in Turkije te bestrijden, maar dat is niet zonder gevaar:

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore