Ga naar de inhoud
Gezonken speedboot

1325 kilo drugs onderschept bij Curaçao, 12 aanhoudingen

De onderschepte drugs. Beeld © Ministerie van Defensie

De Kustwacht op Curaçao heeft eergisteren een speedboot onderschept met aan boord twaalf smokkelaars, 1050 kilo cocaïne en 275 kilo marihuana. Er moest geschoten worden om de boot tot stilstand te dwingen.

Door het schieten is een van de mensen op de boot gewond geraakt. Hij moest met spoed worden behandeld in het ziekenhuis.

Corona
Lees ook:
Corona slaat toe op Curaçao: 'Zonder Nederland gaan we het niet redden'

De Kustwacht vermoedde dat er smokkelwaar aan boord was. De verdachten reageerden niet op stopsignalen. Er werden daarom vanuit een helikopter diverse waarschuwingsschoten gelost. Uiteindelijk zijn de motoren volgens het ministerie van Defensie 'met enkele gerichte schoten' uitgeschakeld.

Pakketten opgevist

De boot begon te zinken en de opvarenden werden gered. Uit het water werden ook 45 pakketten opgevist met daarin de 1325 kilo drugs. Het gaat om 1050 kilo cocaïne, met een straatwaarde van 52 miljoen euro, en 275 kilo marihuana.

De verdachten zijn overgedragen aan de lokale politie. Minister-president Pisas van Curaçao bracht een bezoek aan de Kustwacht. Hij spreekt van een mooie, geslaagde actie in samenwerking met de politie en immigratiedienst van het eiland.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.