Nieuwe baasjes gezocht

Match met hond of kat? Duits asiel plaatst dieren op Tinder

13 augustus 2021 02:29 Aangepast: 13 augustus 2021 06:36
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Een dierenasiel in München heeft een nieuwe manier ontdekt om achtergelaten honden en katten aan een nieuw baasje te helpen. De Duitsers plaatsen profielen van de dieren op datingapp Tinder, in de hoop op liefde op het eerste gezicht.

De Tierschutzverein München huurde zelfs een marketingbureau in om de dieren zo goed mogelijk mogelijk voor de dag te laten komen. Vijftien verschillende honden en katten werden op de foto gezet, onder meer een zwart-witte kat genaamd 'Captain Kirk' (zie hieronder). 

'Reacties overweldigend'

Volgens Jillian Moss, medewerker van het asiel, trekken de honden en katten veel bekijks op Tinder. "De reacties zijn overweldigend, het explodeert helemaal."

Het profiel van kat 'Captain Kirk' op Tinder Het profiel van kat 'Captain Kirk' op Tinder

De coronacrisis leidde op meerdere plekken ter wereld tot een grote vraag naar huisdieren, maar met het opheffen van de strengste maatregelen, en de terugkeer naar kantoren, werden veel dieren ook weer snel teruggebracht. 

Eenzame zielen

Bij het asiel in München hoopt men op meer dan een kortstondige flirt. Daar sluit ook een Duitse woordvoerder van Tinder zich bij aan: "We hopen dat deze dieren echt een perfecte match voor de lange termijn vinden, en niet alleen voor een paar weken. Er zijn niet alleen eenzame zielen onder mensen, maar ook onder dieren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lockdown voorbij: hondjes VS massaal terug naar asiel

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore