Eindelijk verlost

Vader Britney Spears stapt op als haar toezichthouder

13 augustus 2021 00:33
Britney Spears Beeld © ANP

Jamie Spears, de vader van popzangeres Britney Spears, heeft ingestemd met het neerleggen van zijn taken als haar toezichthouder. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ op basis van juridische documenten.

Britney werd dertien jaar geleden onder curatele gesteld na een mentale inzinking. Haar vader is sindsdien de curator. De medecurator van Britney, Jodi Montgomery, vroeg vader Jamie eerder op te stappen als toezichthouder van zijn dochter. Volgens Montgomery trekt het aanblijven van Jamie mentaal een zware wissel op de zangeres.

'Publieke strijd'

De vader van de zangeres stemt nu dus uiteindelijk in met het verzoek, en dat doet hij "omdat de publieke strijd met zijn dochter niet het beste voor haar zou zijn", aldus de documenten. Hij heeft daarom ingestemd met het zoeken naar een nieuwe toezichthouder voor zijn dochter en benadrukt in de documenten altijd het beste voor te hebben met zijn dochter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rechter in zaak Britney Spears met dood bedreigd: 'Zorgwekkend'

Eind juli liet ook de moeder van Britney en ex-vrouw van Jamie, Lynne Spears, van zich horen. Volgens Lynne heeft Jamie zijn dochter onder meer gedwongen medicijnen te slikken die ze niet wilde en die volgens haar moeder ook totaal niet nodig waren.

Spiraal niet verwijderen

Daarnaast zou Britney samen met haar partner Sam Asghari dolgraag nog een kind willen, maar mag ze haar spiraal niet laten verwijderen van haar vader. Ook zou Jamie haar huishoudelijk personeel, beveiligers en artsen hebben gedwongen om alles wat Britney doet aan hem door te geven.

In haar verklaring schaarde Lynne zich achter Britneys verzoek om haar vader te ontslaan als curator. Ze zegt dat haar ex-man "niet in staat is om het belang van mijn dochter boven dat van hemzelf te stellen". Ze gaf aan bereid te zijn tegen Jamie te getuigen in de rechtszaak die daarover speelt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder Britney Spears neemt het op voor dochter Jamie Lynn

De vader van de zangeres doet nog niet meteen afstand van zijn taken als toezichthouder. Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog onduidelijk. De advocaat van vader Jamie hield in de documenten vol dat de man zijn dochter "heeft gered van een ramp en haar ondersteunde toen ze het het meest nodig had."

#FreeBritney

De advocaat van Britney herhaalde op zijn beurt zijn verzoek richting de vader van de zangeres om onmiddellijk op te stappen, maar toonde zich tevreden met het besluit. "We kijken er naar uit om ons onderzoek voort te zetten naar het gedrag van meneer Spears over de laatste dertien jaar."  

Helemaal vrij is Britney dus voorlopig nog niet, maar op social media, waar al tijden de hashtag #FreeBritney rondgaat, werd het nieuws rondom de zangeres desondanks met gejubel ontvangen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore