Brandstichting

25 Algerijnse militairen die bosbranden bestreden omgekomen

10 augustus 2021 22:38 Aangepast: 10 augustus 2021 22:41
Rookontwikkeling door de bosbranden. Beeld © ANP

In Algerije zijn 25 militairen om het leven gekomen bij het bestrijden van bosbranden die gisterenavond uitbraken ten noorden van de hoofdstad Algiers. De regering meldde verder dat zeventien burgers zijn omgekomen door branden in onder meer de provincie Tizi Ouzou, ruim 100 kilometer ten oosten van Algiers.

President Abdelmadjid Tebboune condoleerde de nabestaanden van de 25 militairen op Twitter. Hij zei erbij dat ze meer dan honderd mensen in veiligheid hadden gebracht in de bergen van Bejaia en Tizi Ouzou.

Brandstichting

Volgens de Algerijnse autoriteiten is de brand aangestoken. Minister van Binnenlandse Zaken Kamel Beldjoud zei dat er onderzoek wordt gedaan naar wie de branden heeft aangestoken, schrijft persbureau Reuters. "Alleen criminelen kunnen achter het gelijktijdige uitbreken van zo'n 50 branden in dezelfde provincie zitten."

Het Noord-Afrikaanse land heeft hulp gevraagd aan de internationale gemeenschap en is in gesprek over het huren van blusvliegtuigen, zei president Abdelmadjid Tebboune op de staatstelevisie.

Lokale media berichten dat in meerdere provincies grote branden woeden. Er worden helikopters en blusvliegtuigen ingezet, bij temperaturen tot 46 graden. Tot nu toe overleden 42 mensen door de branden. Huizen zijn verwoest en families sloegen op de vlucht. Ook in andere landen rond de Middellandse Zee, zoals Griekenland , Italië en Turkije, zorgen hitte en droogte voor natuurbranden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore