Iconisch beeld

Wereldberoemde kunstpompoen door tyfoon de zee in geblazen

10 augustus 2021 17:35
Het pompoenkunstwerk van Yayoi Kusama. Beeld © Getty Images

Het iconische, gestippelde gele pompoenbeeld van de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama is door een tyfoon de zee in geblazen. Het beeld dat enkele miljoenen waard is, stond op een pier op het Japanse eiland Naoshima.

Op sociale media staan verschillende filmpjes van het twee meter hoge kunstwerk, nadat het in zee belandde.

Het beroemde kunstwerk staat sinds 1994 op het eiland. Het was de eerste mega-pompoen die Kusama maakte als openluchtsculptuur.

Het pompoenkunstwerk is erg populair onder Japanners en toeristen. Het pompoenkunstwerk is erg populair onder Japanners en toeristen.

Maar het was zeker niet de laatste. Kusama maakte openluchtsculpturen, voornamelijk pompoenen, in steden over de hele wereld. Pompoenen zijn een bron van "stralende energie" en "inspiratie voor de kunstenaar sinds haar jeugd", volgens de Smithsonian Institution.

Vroeger wel weggehaald

In het verleden werd het beeld weggehaald als er een storm op komst was, zoals te zien is in een Instagramvideo uit 2019. Dat gebeurde dir keer niet. Waarom niet, is onduidelijk. In een video is het kunstwerk te zien, vlak voordat het werd weggevaagd door de storm.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore