'Had kleren naar beneden'

Bewusteloze Britse vrouw verkracht in populair uitgaansgebied Mallorca

10 augustus 2021 11:48 Aangepast: 10 augustus 2021 16:41
De vrouw werd verkracht in een populair uitgaansgebied, dichtbij het strand. Beeld © ANP

Een 50-jarige Britse vrouw is in de nacht van zondag op maandag verkracht in Playa de Palma op het Spaanse eiland Mallorca. Tientallen mensen zagen hoe een Duitse man van in de veertig seks had met een zichtbaar bewusteloze vrouw die op straat lag.

Dat schrijft de lokale krant Ultima Hora. De omstanders grepen meteen in om de verkrachting te stoppen en waarschuwden de politie. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlander (27) overleden na mishandeling op Mallorca

Volgens bronnen bij de politie gebeurde het incident om 03.00 's nachts in een populair uitgaansgebied, in de wijk Les Meravelles, ten zuiden van de hoofdstad van het eiland, Palma. De politie heeft bevestigd dat de vrouw haar kleren naar beneden had en niet reageerde, schrijft de lokale krant Diario de Mallorca. De vrouw was onder invloed van alcohol.

Seksueel geweld

De verdachte, een Duitser van in de 40, is gearresteerd voor seksueel geweld. De politie gaat ervan uit dat de verdachte en het slachtoffer bekenden van elkaar waren en elkaar diezelfde dag ontmoetten. De Spaanse nationale politie heeft de zaak overgenomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spanje vraagt Nederland om onderzoek fatale mishandeling Mallorca over te nemen

Het is niet de eerste keer dat een heftig incident plaatsvindt op het eiland Mallorca. Zo werd de 27-jarige Carlo op 14 juli door een groep Nederlandse jongeren meerdere malen tegen het hoofd geschopt. Hij overleed in een ziekenhuis in Palma als gevolg van hersenletsel. 

'Incidenten uitzonderlijk' 

Volgens een woordvoerder van de lokale politie in Palma zijn de twee incidenten uitzonderlijk. Elke dag lopen vele agenten door Palma die de veiligheid bewaren, zegt hij. "Elk jaar komen er duizenden toeristen naar Palma, omdat het een veilige plek is. Deze twee incidenten zijn ongewoon voor ons, want over het algemeen genieten mensen hier van hun vakantie." 

Bekijk ook: beelden incident: onderzoek OM naar fatale mishandeling Mallorca

Van de mishandeling van Carlo zijn beelden opgedoken. Spanje heeft Nederland gevraagd het onderzoek over te nemen naar de fatale mishandeling. Justitie in Spanje stuurde het onderzoeksdossier op 27 juli naar Nederland.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spanje vraagt Nederland om onderzoek fatale mishandeling Mallorca over te nemen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore