Van 2 tot 9 jaar oud

Vijf alleen thuisgelaten kinderen komen om bij brand in Amerikaanse St Louis

06 augustus 2021 20:36 Aangepast: 06 augustus 2021 20:40
Het huis in St Louis waar de brand woedde.

Bij een woningbrand in de Amerikaanse stad St Louis zijn vijf kinderen van 2 tot 9 jaar om het leven gekomen. De moeder had de kinderen alleen thuisgelaten.

De brandweer kreeg vanochtend rond drie uur een melding over de brand in het appartementengebouw in het oosten van St Louis. Toen de brandweerlieden in het appartement wisten te komen, troffen ze in een slaapkamer de levenloze lichamen van twee kinderen aan.

Op de vloer van de keuken vonden ze nog drie kinderen. Twee van hen bleken overleden, het derde kind overleed later in het ziekenhuis. Alle kinderen waren familie van elkaar.

Geen volwassen in huis

De moeder had het huis voor de brand verlaten om iemand van zijn of haar werk te halen. Er waren geen volwassenen in het huis aanwezig. Toen de moeder terugkeerde stond het huis in brand. Ze probeerde nog enkele keren haar kinderen te redden door het brandende huis in te rennen, maar tevergeefs.

Ook de brandweerlieden die de kinderen uit het huis haalden, waren zwaar geraakt door het drama. "De mannen hebben er erg veel last van", zei de brandweercommandant George McClellan.

Het is onbekend waardoor het vuur is ontstaan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore