Minder dan gisteren

'Zwarte zaterdag light': opnieuw drukte op Europese wegen

01 augustus 2021 08:17 Aangepast: 01 augustus 2021 11:30
Gisteren stonden in Duitsland veel files. Beeld © Patrick Pleul / DPA

Het is weer druk op verschillende wegen in Europa. In Oostenrijk is er volgens de ANWB bijvoorbeeld sprake van flink wat vertraging op de route vanuit Duitsland via de Fernpas. De vertraging in de richting van het Duitse Füssen naar het Oostenrijkse Innsbruck bedroeg rond 11.00 uur ruim een uur. Ook bij de Gotthardtunnel in Zwitserland is het weer raak.

De vertraging bij de Gotthardtunnel richting het zuiden bedroeg iets na 10.45 uur bijna twee uur, en de andere kant op drie kwartier. Eerder maakte de ANWB al melding van drukte op de A8 in Duitsland op het traject Rosenheim-Salzburg, vlak voor de grens met Oostenrijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grootste piek zwarte zaterdag voorbij, files nemen langzaam af

Ook bij de Gotthardtunnel in Zwitserland is het weer druk. Rond 08.15 uur bedroeg de vertraging al een halfuur voor verkeer richting het zuiden.

Gisteren was het ook al erg druk op de Duitse wegen. Toen ging het om mensen die juist op weg waren naar hun vakantieadres. Vooral ten zuiden van München op de A8 richting Salzburg was het aansluiten.

Druk in Frankrijk

Vertrek je vandaag richting Frankrijk? Dan staat je niet zo'n chaos te wachten als gisteren. Toen stond op het hoogtepunt ruim 1000 kilometer file. Vanochtend waarschuwde de ANWB dat het wat drukker was op de A7 in Frankrijk richting het zuiden, tussen Lyon en Marseille. Iets voor 09.30 uur moesten weggebruikers rekenen op 45 minuten extra reistijd voor Valence.

Hoewel het vandaag wel druk wordt, verwacht de ANWB een 'zwarte zaterdag light'.

Vergeleken met vorig jaar was zwarte zaterdag, gisteren, wel andere koek. Toen stond er in Frankrijk 'slechts' 750 kilometer file. "Maar toen zaten we midden in de pandemie", zei een ANWB-woordvoerder.

Bekijk ook: Files oplossen doe je zelf, gewoon achter het stuur

Zelf achter het stuur kun je het ergste fileleed voorkomen. Want de meeste verkeersopstoppingen ontstaan niet door werk aan de weg of ongelukken, maar door het gedrag van de weggebruikers zelf.
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore