Toeristische gebieden

Meerdere doden en veel gewonden door bosbranden in Turkije

30 juli 2021 01:54 Aangepast: 01 augustus 2021 19:21
Een man kijkt naar de vlammenzee nabij de plaats Manavgat. Beeld © ANP

Door bosbranden in het zuiden van Turkije zijn vier mensen overleden en ruim 180 mensen gewond geraakt, melden lokale autoriteiten. Duizenden brandweerlieden zijn uitgerukt uit naar drukke toeristische gebieden langs de Mediterrane kust.

Er woedden nog tientallen branden in Turkije, maar het grootste deel daarvan is volgens de Turkse minister van land- en bosbouw onder controle. Hulpdiensten hebben tien mensen uit een boot gered, toen deze op een meer dobberde die was omringd door brandend bos. Bij de toeristenstad Bodrum moest een hotel worden ontruimd.

De oorzaak van de branden is nog onbekend. De politie vermoedt dat er bij branden die uitbraken in de toeristische plaats Antalya sprake is van brandstichting. Dit omdat de branden op vier plaatsen tegelijkertijd uitbraken. Het vuur laaide gisteren op in een gebied met weinig inwoners, maar verspreidde zich gedurende de dag naar plekken met veel hotels en vakantieresorts.

Russische blusvoertuigen

Het vuur werd aangewakkerd door hoge temperaturen en sterkte windvlagen. Vierduizend brandweerlieden kregen onder meer hulp van drie Russische blusvoertuigen. Griekenland en Azerbeidzjan stonden ook klaar om hulp te bieden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koppel aangeklaagd voor veroorzaken bosbrand met 'gender reveal party'

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore