Waterdicht

Gouden Australische kanovaarster repareert boot met condoom

30 juli 2021 01:04
De Australische Jess Fox met haar gouden medaille. Beeld © ANP

De condooms die worden uitgedeeld in het olympische dorp komen niet alleen tussen de lakens van pas, zo bewees de Australische kanovaarster Jess Fox eerder deze week. In een filmpje op social media liet de winnares van een gouden medaille zien hoe haar boot met een condoom werd gerepareerd.

"Ik wed dat jullie niet wisten dat condooms gebruikt kunnen worden om een kajak te repareren", schrijft kanolegende Fox bij het filmpje op TikTok.

'Soepele afwerking'

In de korte video is te zien hoe iemand een laagje carbon aanbrengt op de punt van haar boot, waarna er een condoom overheen wordt getrokken. "Erg rekbaar en sterk", licht Fox toe. "Een soepele afwerking", grapt de Australische vervolgens.  

De 27-jarige Fox, die wordt gecoacht door haar moeder, won eerder deze week brons in haar kajak en pakte gisteren het goud op de slalom in de kano, een onderdeel waarop Tokio voor het eerst vrouwen in actie komen.

Eerste goud

Het zijn de derde Spelen voor de Australische, die geldt als een van de besten in haar sport. Maar zowel in Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) lukte het haar niet om een gouden medaille in de kajak te winnen. Dat lukte ook nu weer niet, ondanks het condoom, maar twee dagen later was het alsnog raak in de kano.

Voor Fox is er in Tokio geen gebrek aan haar 'reparatiemiddel'. Dit jaar worden door de organisatie van de Spelen weer duizenden condooms uitgedeeld aan de sporters, maar wel pas bij vertrek uit Japan, als een soort aandenken. Het is sinds de Spelen van 1988 gebruik dat condooms worden uitgedeeld, maar dit jaar wordt een uitzondering gemaakt vanwege corona.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Antiseksbedden' in olympisch dorp? Welnee, bewijst deze Ierse atleet

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore