Nu 97 doden

Slachtoffer Hillsborough-ramp na 32 jaar alsnog overleden

29 juli 2021 00:37 Aangepast: 29 juli 2021 12:35
Beeld © Getty Images

De Engelse voetbalclub Liverpool heeft het overlijden gemeld van een supporter die 32 jaar geleden door de Hillsborough-ramp levensgevaarlijk gewond raakte. De lijkschouwer heeft bevestigd dat de 55-jarige Andrew Devine het 97ste dodelijk slachtoffer is van de tragische gebeurtenis op 15 april 1989.

Aan het begin van een bekerwedstrijd tegen Nottingham Forest in het overvolle stadion van Sheffield Wednesday brak paniek uit op de tribune, waardoor veel Liverpool-fans onder de voet werden gelopen.

Lijst slachtoffers

Van hen kwamen er 94 ter plaatse om, één overleed enkele dagen later in een ziekenhuis en nog iemand in 1993. En nu, 32 jaar later, is Devine toegevoegd aan de lijst mensen die aantoonbaar het leven hebben gelaten als gevolg van de ramp. Hij liep daarbij ernstig hersenletsel op en overleed dinsdag, melden zijn nabestaanden op de website van de voetbalclub.

Behalve de vele doden vielen er ook nog meer dan 750 gewonden. Na lang en gedegen nieuw onderzoek kwam een jury in 2016 tot de conclusie dat de tragedie te wijten was aan falen van de politie en niet aan dronken fans of hooligans.

Alleen nog zitplaatsen

Zes van de verantwoordelijken werden een jaar later in staat van beschuldiging gesteld wegens onder meer ernstige nalatigheid met dodelijke gevolgen. De ramp had ook tot gevolg dat in de Engelse stadions de hekken werden weggehaald en er alleen nog zitplaatsen kwamen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe het gruwelijk mis kan gaan in voetbalstadions

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore