Noodweer

Aardverschuivingen en overstromingen in Noord-Italië na stortregens

28 juli 2021 22:08 Aangepast: 28 juli 2021 22:49
Een ravage na noodweer in Laglio. Beeld © AFP

In een deel van Noord-Italië is grote schade ontstaan na enorme regenval. In de regio Lombardije, ernstig getroffen door de stortregens, is de noodtoestand uitgeroepen voor onder meer de provincies Varese, Como en Lecco.

Ten oosten van het Lago Maggiore werden brandweerlieden opgeroepen om naar tientallen plekken in Varese te gaan. Hevige regenval veroorzaakte daar aardverschuivingen en overstromingen. Beelden tonen modderstromen die auto's meesleurden en huizen binnendrongen.

Modderstromen en wateroverlast aan het Comomeer in Italië, populair onder Nederlandse vakantiegangers. Dorpen rond het meer zijn gisteren getroffen door extreme stortregens.

Hulpverleners in de provincie Como werden gisteren al ingezet bij meer dan honderd hulpoperaties. Wegen in het gebied raakten geblokkeerd en mensen zaten vast in huizen. Vooralsnog zijn er geen slachtoffers gemeld.

De stormen richtten ook schade aan in de regio's Veneto en Friuli-Venezia Giulia. Ook voor morgen waarschuwen de autoriteiten voor noodweer in het uiterste noorden van Lombardije.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore