Te koop voor 13,99 euro

Jacht op wild zwijn door naakte man vereeuwigd in plastic

28 juli 2021 20:27 Aangepast: 28 juli 2021 20:31
Beeld © Boven: AFP, onder: Busch

De man die vorig jaar viral ging omdat hij naakt achter een zwijn aanrende, is vereeuwigd in plastic: er is een modelspoorversie van de gebeurtenis gemaakt. De vrouw die het spektakel destijds vastlegde, is daar minder blij mee. Ze overweegt juridische stappen.

De hilarische beelden uit het Grunewald in Berlijn gingen een jaar geleden de hele wereld over. Daarop is te zien hoe een naakte man achter een wild zwijn aan rent. In zijn bek heeft hij een plastic tas met daarin de laptop van de man.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Naakte man rent achter wild zwijn aan dat er met zijn laptop vandoor gaat

De naaktrecreant deed er alles aan om zijn tas terug te krijgen. "Hij gaf alles, zelfs in adamskostuum", schreef Adele Landauer destijds, die het spektakel aanschouwde en de beelden op Facebook zette. Uiteindelijk wist de naakte man zijn tas terug te krijgen.

Miniatuur

Nu, een jaar later, heeft de Duitse modelspoordistributeur Busch Modellbau de foto nagemaakt: er is een modelspoorversie van de gebeurtenis in elkaar gezet.

Een miniatuur van het wilde dier met een tas, een man en twee luchtbedden is te koop voor 13,99 euro en is bedoeld als versiering in een modelspoorset. De twee biggetjes die hun moeder op de foto volgden en toeschouwers die in beeld waren, ontbreken in de set.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voorstel om wild zwijn af te laten maken na hilarische beelden leidt tot protest

Landauer, die de foto van het spektakel maakte, is er niet blij mee en overweegt juridische stappen, schrijft de Britse krant The Guardian. Ze heeft er moeite mee dat anderen geld verdienen aan haar foto, vertelt ze aan Duitse media.

'Niets aan overgehouden'

"Door de foto had ik enorm veel werk, maar ik heb er financieel niets aan overgehouden. Ik vind het niet leuk dat anderen er nu geld aan verdienen, zonder iets aan mij te vragen."

Dat de foto wordt gebruikt zodat modelbouwers hun eigen werelden kunnen bouwen, zonder de fotograaf te vragen, noemt ze 'meer dan verbazingwekkend'

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore