Enorme rookpluim

Dode en vermisten na explosie op chemiepark Duitsland

27 juli 2021 12:36 Aangepast: 27 juli 2021 14:06
Een grote zwarte rookwolk boven het chemiepark in Leverkusen. Beeld © AP

Bij een zware explosie op een chemiepark in het West-Duitse Leverkusen is een dode gevallen. Vier mensen worden nog vermist. Ook zijn er zestien gewonden gevallen, onder wie vier zwaargewonden.

De explosie gebeurde bij de afvalverwerkingsinstallatie van Currenta, volgens Duitse media bij de opslag met tanks bij de vuilverbranding. Een tank met oplosmiddelen stond daarna nog urenlang in brand.

Rookpluim van honderden meters

De ontploffing was tot in de wijde omgeving te horen. Ook ontstond er een rookpluim van honderden meters hoog. Hoe de explosie heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk.

Currenta ligt op het bedrijventerrein Chempark in Leverkusen, tussen Düsseldorf en Keulen. Hulpdiensten roepen omwonenden op om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Ook belangrijke snelwegen in de omgeving zijn afgesloten. Volgens de Duitse burgerbescherming was er sprake van extreem gevaar.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore