98 doden

Laatste vermiste slachtoffer ingestorte flat Miami gevonden

27 juli 2021 00:15 Aangepast: 27 juli 2021 07:30
De overblijfselen van de ingestorte flat in Miami. Beeld © ANP

Het laatste vermiste slachtoffer na het instorten van de flat in Miami is gevonden. Het dodental als gevolg van het ingestorte appartementencomplex in de Amerikaanse plaats Surfside komt daarmee op 98.

Dat vertelde de burgemeester van Miami-Dade County gisteren, nadat brandweerlieden de zoekactie vorige week al hadden beëindigd.

Laatste vermiste persoon

"Deze hulpverleners hebben in het puin gezocht alsof ze naar hun eigen familieleden zochten", vertelde de burgemeester. Er werden de afgelopen weken tientallen lichamen uit het puin gehaald. De reddingswerkers verplaatsten duizenden tonnen beton voordat ze de zoekactie staakten.

Het laatste gevonden slachtoffer is een 54-jarige vrouw die in de flat woonde. Dat vertelde haar broer aan Amerikaanse media, die gisteren door de politie op de hoogte was gebracht van het nieuws. De vrouw wordt later deze week begraven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brandweerman vindt zijn eigen dochter (7) onder het puin van ingestorte flat Miami

Het officiële dodental staat daarmee op 98. De hoop om overlevenden tussen het puin te vinden was begin deze maand al opgegeven.

Tropische hitte en orkaan

Het gebouw stortte in de nacht van 23 op 24 juni grotendeels in. Lang bleef het onduidelijk hoeveel mensen er nog werden vermist. Het aantal mensen fluctueerde omdat niet van alle appartementen bekend was wie er woonden, en wie op het moment van instorting in het gebouw waren.

De zoekactie werd verhinderd door tropische hitte en orkaan Elsa die in Zuid-Florida aan land kwam.

Mensen leggen bloemen bij een geïmproviseerd momument voor de slachtoffers. Mensen leggen bloemen bij een geïmproviseerd momument voor de slachtoffers.

Afbrokkelend beton

Zo'n vijf weken na de ramp is nog steeds onduidelijk wat de oorzaak van de ineenstorting was. Drie jaar geleden was wel al gewaarschuwd voor de toestand van het veertig jaar oude pand aan de kust.

Inmiddels is gebleken dat nog zeker tien flatgebouwen in de regio Miami zorgwekkende bouwkundige gebreken vertonen, zoals afbrokkelend beton. De eigenaren moeten onmiddellijk maatregelen nemen en bewoners van tientallen appartementen hebben hun huizen moeten verlaten.

Bekijk ook: zo stortte de flat in Miami in

Deze beelden werden gemaakt van het instorten van de flat. 'Echt bizar.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore