Oorzaak nog onbekend

Zoeken naar laatste vermiste flatdrama Miami gestaakt, 97 doden

24 juli 2021 13:13
Brandweermensen bij het puin van de ingestorte flat. Beeld © Eyevine

Het zoeken naar resten van eventuele slachtoffers van het flatdrama in de buurt van Miami is gestaakt. Er zijn zeker 97 doden gevallen, één persoon wordt nog vermist.

Op 8 juli zeiden lokale autoriteiten al de hoop te hebben opgegeven dat er nog levende mensen uit het puin zouden kunnen worden gehaald. Daarop werd het zoeken naar overlevenden gestopt, maar er werd nog wel naar overblijfselen van slachtoffers gezocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoektocht naar overlevenden ingestort flatgebouw Miami gestaakt

Die zoektocht is nu ook gestopt. De politie zal bij het afvoeren van het puin nog wel controleren op stoffelijke resten.

Niemand levend gevonden

Er is na de ramp niemand levend onder het puin vandaag gehaald. Op 1 juli werden wel twee dode kinderen gevonden:

Het gebouw stortte in de nacht van 23 op 24 juni grotendeels in. Ruim vier weken na de ramp is nog steeds onduidelijk wat daar de oorzaak van was.

Nog tien gebouwen

Drie jaar geleden was wel al gewaarschuwd voor de toestand van het veertig jaar oude pand aan de kust. Inmiddels is gebleken dat nog zeker tien flatgebouwen in de regio Miami zorgwekkende bouwkundige gebreken vertonen, zoals afbrokkelend beton.

De eigenaren moeten onmiddellijk maatregelen nemen. De gammele panden gelden nu als onveilig gebouw.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore