72 pijlen

Handboogschutster Schloesser schiet als twintigste naar knock-outfase op Spelen

23 juli 2021 06:30 Aangepast: 23 juli 2021 06:40
Gabriela Schloesser in actie tijdens de kwalificaties handboogschieten vrouwen op de Olympische Spelen. Beeld © ANP

Handboogschutster Gabriela Schloesser-Bayardo heeft in de kwalificatie op de Olympische Spelen de twintigste score neergezet. Ze kwam met 72 pijlen tot een totaal van 652.

Schloesser schoot de pijl 23 keer in de 10, de maximale score. Drie Koreaanse vrouwen zetten de hoogste totaalscores neer, An San schoot met 680 punten zelfs een olympisch record.

Uitkomen voor Nederland

De 27-jarige atlete kwam op de Spelen van Rio 2016 nog voor Mexico uit, maar kreeg een relatie met handboogschutter Mike Schloesser en verhuisde enkele jaren geleden naar Limburg. Ze kreeg een Nederlands paspoort en doet nu onder de naam Schloesser voor Oranje mee aan de Spelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mexicaanse Gabriela schiet raak voor Nederland, en dat komt allemaal door Cupido

De handboogschutster komt volgende week vrijdag in actie in de knock-outfase van de individuele wedstrijd. Zaterdag doet ze met Sjef van den Berg, Steve Wijler of Gijs Broeksma mee aan de gemengde landenwedstrijd. Een medaille is dan het doel.

"Ik hoop dat de jongens goed gaan schieten, ik zie wel wie het wordt. 'I hope for the best'. We gaan voor een medaille", aldus Schloesser.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore