Pizza's bezorgd

Zweedse gevangenen gijzelen cipiers en eisen pizza met kebab

22 juli 2021 00:24
Politie bij de poorten van de Zweedse gevangenis. Beeld © ANP

Twee veroordeelde moordenaars hebben in een Zweedse gevangenis urenlang twee cipiers gegijzeld, waarbij ze, behalve een helikopter om mee te vluchten, ook pizza met kebab voor twintig medegevangenen eisten.

De politie besloot de pizza's te bezorgen, waardoor een van de gegijzelde bewakers vrijkwam. Later lieten de gedetineerde kidnappers ook de tweede cipier vrij, hoewel niet aan de andere eis, de helikopter, werd voldaan. 

Scheermesjes 

De gijzeling vond plaats in een gevangenis met het hoogste bewakingsniveau, ruim 100 kilometer ten westen van de Zweedse hoofdstad Stockholm. De twee criminelen hadden zich bewapend met scheermesjes, melden Zweedse media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toch ontslag voor Rotterdamse cipiers die pizza bestelden

De flinke bestelling pizza's werd gedaan bij een lokaal restaurant, waar een verbaasde eigenaar na enige twijfel toch maar aan het bakken ging. "Ik dacht dat het om een grap van jonge mensen ging", liet Beshar Toma weten aan het Zweedse Aftonbladet

Negen uur

Volgens de krant duurde de gijzeling liefst negen uur. De twee gijzelnemers zouden zich rond het middaguur in de werkruimte van een van de bewakers hebben verschanst, waarna ze toesloegen. De twee bewakers zouden ongedeerd zijn gebleven. Het tweetal criminelen werd gearresteerd voor kidnapping.

Bekijk ook: Razend populair in de gevangenis: de duimtelefoon

Ze zijn zo klein dat de detectiepoorten bij de gevangenis niet afgaan: duimtelefoons.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore