'Ik wil perfect haar'

Trumps besluit teruggedraaid: douchekoppen moeten weer zuinig zijn

16 juli 2021 22:22 Aangepast: 16 juli 2021 22:27
Douchekop (archieffoto) Beeld © iStock

De Amerikaanse regering is van plan een van de opvallendste besluiten van voormalig president Trump terug te draaien. Vorig jaar besliste Trump dat milieuregels overboord moesten zodat er meer water kon komen uit zijn douchekop, zodat zijn haar 'perfect zou zitten'.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CBS News draait de regering van president Biden dat besluit nu de nek om. De milieuregels uit 1992 worden weer gewoon verplicht voor elke douchekop, die in Amerika verkocht mag worden. Er mag binnenkort per minuut niet meer dan 9,5 liter water per minuut uit een douchekop komen. 

Geen fabrikant te vinden

Niet dat het in de praktijk veel gaat veranderen, denkt CBS News, want er was nauwelijks een fabrikant van douchekoppen te vinden die zich in waagde aan het besluit dat Trump nam in de nadagen van zijn presidentschap. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is waarom je zelfs in de winter onder de koude douche wil springen

Die door Trump zo gehekelde 9,5 liter per minuut is volgens velen in Nederland waarschijnlijk inderdaad wat karig. Volgens kennisinstituut Milieu Centraal verbruikt de gemiddelde Nederlandse douche tussen de 9 en 12 liter per minuut, en de steeds populairder wordende regendouches nog veel meer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore