Speurtocht op scooter

Chinese vader vindt ontvoerde zoon na zoektocht van 24 jaar

14 juli 2021 00:30 Aangepast: 14 juli 2021 13:04
De vader reed jarenlang op een scooter door het land. Beeld uit 2010. Beeld © ANP

Een vader uit China reed de afgelopen 24 jaar met een scooter door het land om zijn ontvoerde zoon terug te vinden. Na een tocht van een half miljoen kilometer konden de twee eindelijk worden herenigd. De zoon bleek nog altijd in dezelfde provincie te wonen, zo melden Chinese media.

De zoon van Guo Gangtang werd op 2-jarige leeftijd meegenomen door mensensmokkelaars, toen het kind op een onbewaakt moment zat te spelen in de voortuin van de familie. De ontvoerders waren een man en een vrouw, die het kind weer hadden doorverkocht, melden Chinese media. In het land is kinderhandel een groot probleem. 

DNA-onderzoek

De jongen werd volgens de Chinese overheid teruggevonden op basis van DNA-onderzoek. De inmiddels 26-jarige zoon werd gevonden in de provincie Shandong, waar ook zijn ouders nog altijd wonen.

Bekijk hieronder beelden van de hereniging:

Guo, zijn vrouw en hun zoon werden afgelopen zondag met elkaar herenigd. "Nu hij is gevonden, kunnen we weer gelukkig zijn", sprak de vader tegen verslaggevers die het moment bijwoonden. 

Speelfilm

De vader zou in de laatste 24 jaar twintig provincies hebben doorkruist en daarbij ruim een half miljoen kilometer hebben overbrugd op zijn scooter. Daarop reed hij rond met grote afbeeldingen van zijn verdwenen zoon. Guo gaf naar verluidt al zijn spaargeld uit aan de zoektocht en sliep soms op straat.

De zaak kreeg bekendheid in China toen die in 2015 vertaald werd naar een speelfilm met de - naar het Engels vertaalde - titel Lost and Love. "Ik wil Guo feliciteren met zijn doorzettingsvermogen", reageerde Andy Lau, de steracteur uit Hongkong die de hoofdrol speelde.     

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse politie redt meisje (6) uit auto kidnapper

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore