Uitbundige sfeer sloeg om

Tientallen arrestaties (en gewonde agenten) in Londen na EK-finale

12 juli 2021 04:29 Aangepast: 12 juli 2021 04:32
Een puinhoop in het centrum van Londen, waar zeker negentien agenten gewond zijn geraakt. Beeld © ANP

De Britse politie heeft gisteravond en vannacht zeker 49 mensen gearresteerd rondom de EK-finale tussen Engeland en Italië, nadat supporters onder meer met elkaar in conflict raakten. Volgens de politie raakten negentien agenten gewond.

"Agenten helpen de fans om het Wembley-stadion en het centrum van Londen te verlaten", schreef de politie gisteren op Twitter na afloop van de EK-finale. "Wij zijn aanwezig om jou veilig te houden".

Het was gisteravond en vannacht onrustig rondom de voetbalwedstrijd, die na strafschoppen door Italië werd gewonnen. Er was veel politie op de been. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Engelse droom in duigen, feest in Italië: reacties op EK-finale

Voorafgaand aan de EK-finale waren er rond het Wembley-stadion in Londen al ongeregeldheden. Groepen mensen zonder kaartje drongen op verschillende plekken door afzettingen heen en probeerden zo het stadion binnen te komen.

Volgens de stadiondirectie bleven de incidenten beperkt tot de buitenste afzettingen en zijn er door snel ingrijpen geen fans zonder kaartje binnengekomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Italië wint EK voetbal na strafschoppen

De EK-finale mocht door 60.000 toeschouwers in het stadion worden bijgewoond. Mogelijk bleven veel Britten in de buurt van het stadion rondhangen om nog iets van de uitbundige sfeer mee te pikken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore