Ga naar de inhoud
Spoorloos

Surinaamse ex-minister gezocht door Interpol

De voortvluchtige ex-minister Gillmore Hoefdraad, hier nog in het parlement

De Surinaamse ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad staat sinds gisteren op de opsporingslijst van de internationale politiedienst Interpol. Hoefdraad, die al een jaar wordt gezocht, wordt onder meer verdacht van witwassen en corruptie.

Dat melden verschillende Surinaamse media. Eigenlijk zou Hoefdraad begin dit jaar al op de Interpol-lijst worden geplaatst, maar Suriname had meer tijd nodig de juiste informatie door te geven voor de aanvraag.  

Begin februari eiste het Surinaamse Openbaar Ministerie twaalf jaar gevangenis tegen Hoefdraad. Hij wordt volgens Dagblad Suriname verdacht van elf strafbare feiten.

Surinaamse
Lees ook:
Surinaamse ex-minister op de vlucht met belangrijke info

De zaak van Hoefdraad is onderdeel van een grotere zaak rond de Centrale Bank van Suriname. Hoefdraad zou als minister betrokken zijn bij miljoenenfraude.

Bij de zaak zijn nog meer verdachten betrokken zoals de vorige president van de Centrale Bank Robert van Trikt, de directeur van de Surinaamse Postspaarbank Ginmardo Kromosoeto en enkele medewerkers van de Centrale Bank. Volgens het Openbaar Ministerie had Hoefdraad contact met al deze verdachten.

Hoefdraad werd eind juli nog gezien in buurland Guyana, meldde het Gyanese medium Kaieteur News destijds. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. 

Dit
Lees ook:
Dit is hoe Santokhi Suriname uit het dal wil gaan trekken