Ook in Nederland fikse buien

Noodweer in België zet snelwegen onder water

04 juli 2021 16:56 Aangepast: 04 juli 2021 17:05
Een ondergelopen snelweg. Beeld © Screenshot Twitter

In Vlaanderen zijn door zware regenval diverse snelwegen ondergelopen. Zo staan op de E40 ter hoogte van Aalst de drie rijstroken richting Brussel onder water, meldt het Vlaams Verkeerscentrum (VV). Ook in delen van Nederland geldt inmiddels code geel vanwege zware onweersbuien.

Het verkeer op de E40 in België kan er mondjesmaat langs via één rijstrook, waardoor er een file staat van 7,5 kilometer. Dat komt neer op zeker twee uur vertraging, aldus een woordvoerder van het verkeerscentrum.

Brandweer

Ook in de Kennedytunnel bij Antwerpen zijn er problemen. In de richting van Gent zijn twee van de drie rijstroken niet toegankelijk voor verkeer. Dat zorgt voor files vanaf de Antwerpse ring. In de richting van Nederland was er overlast, maar die is inmiddels opgelost.

Ter hoogte van knooppunt Antwerpen-West was op de E17 door wateroverlast in beide richtingen maar één rijstrook open. De brandweer heeft het water inmiddels weggepompt, waardoor beide rijrichtingen weer begaanbaar zijn. De files van ongeveer 7 kilometer richting Nederland en 9 kilometer op de ring richting Gent lossen langzaam op.

Straten blank

De hevige regenval zorgt ook op andere Vlaamse snelwegen voor problemen. Op alle snelwegen in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant geldt vanwege de overlast een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Ook verschillende straten in woonwijken staan blank: 

Code geel in Nederland

Het KNMI heeft zondagmiddag voor de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel code geel afgekondigd. In de zuidelijke provincies Limburg en Noord-Brabant was code geel al eerder van kracht.

In het zuiden, midden en oosten van het land trekken de komende uren enkele onweersbuien over, waarschuwt het KNMI. De onweersbuien kunnen gepaard gaan met windstoten en lokaal hagel. Er kan in korte tijd veel neerslag vallen. Automobilisten en evenementen kunnen hinder ondervinden. De buien trekken langzaam naar het noorden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore