Gered door politie

Naakte zonaanbidders negeren lockdown Australië: 630 euro boete

28 juni 2021 18:30 Aangepast: 29 juni 2021 04:10
Beeld ter illustratie.

Twee Australische mannen hebben een flinke boete aan hun broek gekregen voor het negeren van de lockdownregels. Ze werden door de politie naakt gespot in een natuurgebied, terwijl ze eigenlijk hun huis niet uit mochten.

In de Australische deelstaat New South Wales geldt tot 9 juli een strenge lockdown om de verspreiding van het coronavirus in te perken.

Maar daar trokken de twee mannen zich niets van aan. Ze besloten naakt te gaan zonnen op het strand. Op het strand ze in de problemen: ze moesten vluchten voor een wild dier en trokken een natuurgebied in.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Succesvolle coronastrategie keert zich nu juist tegen Nieuw-Zeeland en Australië

Daar werden ze door een politiehelikopter gespot. Een reddingsteam moest in actie komen om de twee naaktlopers te redden uit het natuurgebied.

19 lokale gevallen

Juist vandaag meldt New South Wales 19 nieuwe gevallen van het coronavirus. De besmettingen zijn allemaal in de regio opgelopen. Zeventien gevallen konden worden gelinkt aan een eerdere uitbraak, van twee gevallen staat dat nog niet vast.

Het gaat bij de besmettingen in New South Wales om de besmettelijkere deltavariant.

44 boetes uitgedeeld

Politiecommissaris Mick Fuller deelde het voorval op een persconferentie. Hij is woest en verbijsterd. "We kunnen helaas geen regels opstellen tegen idioten. Deze mannen hebben anderen in gevaar gebracht met hun actie, en de politie moest ze ook nog eens redden. Ze moeten zich doodschamen."

Politiecommissaris Mick Fuller. Politiecommissaris Mick Fuller.

De naakte mannen kregen een boete van 1000 Australische dollar, omgerekend is dat zo'n 630 euro. Naast deze boetes werden nog 42 anderen op de bon geslingerd. Een man uit Taiwan moet 3500 Australische dollar (2200 euro) betalen omdat hij zonder toestemming uit quarantaine ging. 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore