Politie doet nog onderzoek

Twee tieners opgepakt voor dood meisje (13) in Oostenrijk

28 juni 2021 23:50 Aangepast: 29 juni 2021 00:04
Beeld van Oostenrijkse politieman ter illustratie. Beeld © ANP / Tobias Steinmaurer

De Oostenrijkse politie heeft twee tieners opgepakt in de zaak van de moord op een 13-jarig meisje in Wenen. De Afghaanse verdachten van 16 en 18 jaar kwamen in beeld na getuigenverklaringen. Ze moeten nog worden verhoord, meldden Oostenrijkse media.

Het lichaam van het meisje werd zaterdag gevonden op de groenstrook tussen twee rijbanen in. Hoe ze daar terecht is gekomen, is onbekend. Op haar lichaam zaten talloze kneuzingen, melden Oostenrijkse media. Ze werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

3 doden en meerdere zwaargewonden na steekpartij in Duitsland

Haar leeftijd werd in eerste instantie door de politie geschat op ongeveer 18 jaar. Maar nadat de politie een beschrijving van haar hadden gedeeld, meldden haar ouders zich bij het politiebureau in de deelstaat Neder-Oostenrijk. Ze herkenden de trui die het meisje aan had.

De politie wil weinig kwijt over de zaak. De ouders hebben hun dochter gisteren geïdentificeerd. Hoe en waarom de 13-jarige in Wenen terecht is gekomen, wordt nog onderzocht.

Politie: ze is niet in het openbaar vermoord

Uit de autopsie blijkt dat ze is gewurgd. "De 13-jarige is niet in het openbaar vermoord, maar in een privéruimte, zoals een appartement of een huis", zegt politiewoordvoerder Markus Dittrich tegen Oostenrijkse media. "Het onderzoek is in volle gang."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore