Ga naar de inhoud
Matt Hancock

Britse zorgminister stapt op om uitgelekte beelden van zoen met adviseur

De beelden werden gepubliceerd door The Sun. Beeld © ANP

De Britse minister voor gezondheidszorg, Matt Hancock, is opgestapt nadat beelden van zijn affaire met een adviseur uitlekten. Op de beelden is te zien dat Hancock en de adviseur in zijn kantoor knuffelen en zoenen.

De beelden zouden zijn gemaakt op 6 mei, toen in het Verenigd Koninkrijk nog strenge coronamaatregelen golden. Hancock, die als minister van gezondheidszorg mede verantwoordelijk is voor het coronabeleid, bleek zich zelf bepaald niet aan de anderhalve meter afstand te houden.

Op de beelden, die gisteren zijn gepubliceerd door de krant The Sun, is te zien dat Hancock zoent en knuffelt met Gina Coladangelo, een adviseur die hij vorig jaar zelf heeft aangenomen.

Volstrekt ongeloofwaardig

De video zou zijn gemaakt op Hancock's kantoor in het ministerie. Zowel Hancock als Coladangelo zijn getrouwd. 

Volgens tegenstanders maakte de affaire Hancock volstrekt ongeloofwaardig. Verschillende parlementsleden riepen de Britse premier Boris Johnson gisteren op om Hancock te ontslaan, maar daar wilde Johnson niks van weten. Volgens een woordvoerder van Johnson had Hancock zijn excuses aangeboden, en was de kous daarmee af.

Ontslag aangeboden

Nu heeft Hancock alsnog zijn ontslag aangeboden. In zijn ontslagbrief schrijft de minister: "Het laatste dat ik wil, is dat mijn privéleven de aandacht afleidt van het bestrijden van de coronacrisis." Hancock biedt in de brief opnieuw zijn excuses aan voor het overtreden van de coronaregels. 

"Ik begrijp de enorme de offers die iedereen in dit land heeft gebracht", zegt Hancock in een video op zijn Twitter-account. "Degenen die deze regels maken, moeten zich er ook aan houden, en daarom moet ik opstappen".

Vorig jaar sprak Hancock zich nog uit toen een belangrijke overheidsadviseur zijn minnares thuis had uitgenodigd. De minister zei toen dat de coronaregels "voor iedereen gelden" en "bloedserieus" genomen moeten worden. Hancock concludeerde dat de wetenschapper na een dergelijke overtreding uiteraard niet meer verder kon in zijn oude rol als topadviseur.

Bron: RTL Nieuws