Tien gewonden

Griekse priester valt bisschoppen aan met zuur: 'daad van wraak en wanhoop'

23 juni 2021 23:08
Griekse ambulances (archieffoto) Beeld © AP

Een Griekse priester van de Grieks-orthodoxe kerk heeft zeven bisschoppen aangevallen met zuur. Ook drie anderen, onder wie een politieagent, raakten daarbij gewond.

De tien slachtoffers zijn met brandwonden opgenomen in ziekenhuizen. Naast de zeven bisschoppen gaat het om een agent die ingreep toen hij de aanval zag gebeuren, een advocaat en een ander lid van de kerk. Twee van hen zijn zwaargewond, een is naar een oogziekenhuis gebracht.

Drugshandel

De aanval gebeurde tijdens een bijeenkomst voor bisschoppen in Athene. Tijdens die bijeenkomst bogen ze zich onder meer over de toekomst van de 37-jarige priester bij de kerk, omdat de man wordt verdacht van drugshandel. Griekse media noemen de aanval 'een daad van wraak en wanhoop'.

Het hoofd van de Grieks-orthodoxe kerk, aartsbisschop Ieronymos, zei 'diep bedroefd' te zijn, maar ook opgelucht dat niemand in levensgevaar is. De Griekse president schreef in een tweet dat ze de daad verafschuwt.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore