'Verstikt met kussen'

99-jarige Belg in de gevangenis na dood medebewoner

23 juni 2021 21:11
Het verpleeghuis waar de 99-jarige man en het 75-jarige slachtoffer woonden. Beeld © Belga

Hij is zover bekend de oudste gevangene ooit in België: een 99-jarige bewoner van een verpleeghuis in de buurt van Gent is aangehouden na de dood van een medebewoner.

Volgens persbureau Belga wordt de 99-jarige ervan verdacht dat hij zijn medebewoner, een 75-jarige man, met een kussen heeft verstikt, maar justitie wil dat niet bevestigen. De familie denkt dat de 75-jarige een willekeurig slachtoffer was: de twee woonden op verschillende afdelingen en zouden elkaar niet gekend hebben, schrijft de krant De Standaard. De verdachte zou nog maar kort in het verpleeghuis wonen.

Schokgolf

De burgemeester van Destelbergen, waar het verpleeghuis staat, zegt dat de gebeurtenissen zorgen voor 'een schokgolf' in de gemeente. "Het laat niemand onberoerd." Ze noemt het ook schrijnend voor de verdachte dat hij op hoge leeftijd in de gevangenis zit. "Maar dat is noodzakelijk als een zwaar misdrijf wordt onderzocht." Bewoners en medewerkers van het verpleeghuis krijgen psychologische begeleiding.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore