'Ergste tragedie'

Negen kinderen en volwassene omgekomen door kettingbotsing in VS

20 juni 2021 21:09
Een drone-foto van het ongeluk. Beeld © Chris Horn.

Bij een enorme kettingbotsing in de Amerikaanse staat Alabama zijn negen kinderen en één volwassene overleden. Dat heeft de patholoog-anatoom van Butler County vandaag bevestigd.

Er waren zeker vijftien voertuigen betrokken bij het zware verkeersongeluk, dat vermoedelijk is veroorzaakt door het zeer slechte weer met hevige regen. De auto's hadden daardoor geen grip op de weg en raakten stuurloos. 

Terugweg van het strand

De omgekomen personen zaten in een SUV en in een bus. In de eerste wagen overleden een man en zijn dochter van negen maanden. De bus vervoerde kinderen uit een opvangtehuis in Tallapoosa.

Ze waren op de terugweg naar het opvangtehuis, nadat ze een week aan de kust verbleven, meldt persbureau AP. De slachtoffers waren allemaal tussen de 4 en 17 jaar oud.

De directeur van het opvangtehuis is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met haar gaat, is niet bekend. Minstens één van de overleden kinderen is van haar.

'Verschrikkelijk ongeluk'

Michael Smith, de CEO van een organisatie waaronder meerdere opvangtehuizen vallen, noemt het ongeluk 'de ergste tragedie die ik ooit heb meegemaakt'. "Woorden kunnen niet beschrijven wat ik heb gezien. Wij houden van deze kinderen alsof ze van onszelf zijn." Ook sheriff Danny Bond noemt het 'een van de meest verschrikkelijke ongelukken ooit in Butler County'. "Ik geloof dat dit het ergste is in onze provincie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gewonden door gigantische kettingbotsing in VS met 63 auto's

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore