Leden van homokoor

Auto rijdt publiek in tijdens Pride-parade VS: dode en gewonde

20 juni 2021 06:35 Aangepast: 20 juni 2021 07:14
Beeld © AFP

Een automobilist is ingereden op het publiek van een Pride-parade in de Amerikaanse staat Florida. Daarbij is één man om het leven gekomen, een andere man raakte gewond. Het is onduidelijk of het om een ongeluk gaat of een bewuste actie.

Het incident vond plaats aan het begin van de lhbtq-parade in de stad Wilton Manors in de buurt van Fort Lauderdale. De bestuurder, die reed in een pick-uptruck, is aangehouden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pride Amsterdam gaat door, maar zonder botenparade

Het is nog onbekend of de automobilist doelbewust de mensenmassa heeft proberen te raken. De burgemeester zei eerst dat het om een aanslag ging. Een paar uur later wordt dat door het gemeentebestuur ontkend, zegt correspondent Erik Mouthaan. 

Lid van homokoor

De bestuurder zou ook bij zijn aanhouding hebben gezegd dat het om een ongeluk ging. Ten minste twee mannen werden geraakt en één van hen overleed. De bestuurder en de slachtoffers waren lid van een homokoor uit Fort Lauderdale.

De automobilist zou plotseling opgetrokken hebben, toen hij te horen kreeg dat hij bijna aan de beurt was in de parade. De Democratische politica Debbie Wasserman Schultz was aanwezig bij de parade. Ze liet weten 'erg geschrokken en diep geraakt' te zijn.

Dit zijn beelden van vlak na de aanrijding: 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore