Brand slaat snel over

Tientallen woningen in brand in Pools dorp: 'Gevecht om dorp te redden'

19 juni 2021 22:40 Aangepast: 19 juni 2021 23:16
Beeld © Screenshot Wielki pożar w Nowej Białej

In het Poolse dorp Nowa Biala zijn tientallen gebouwen in brand gevlogen. De gebouwen staan dicht bij elkaar en sommige zijn helemaal van hout, waardoor het vuur zich snel verspreidde. Honderden brandweermannen zijn bezig de brand te blussen.

Dat melden lokale media. Het vuur begon rond 18.30 uur vanavond. 99 brandweerkorpsen met in totaal zo'n 400 brandweerlieden zijn aan de slag om het vuur te blussen.

De Poolse zender TVN24 meldt dat 21 huizen en 20 boerderijen in brand zijn gevlogen. Vier mensen zijn volgens de zender met lichte brandwonden en rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht en één persoon is met de ambulance meegenomen omdat hij van het dak viel. Volgens de burgemeester van het dorp wordt slachtoffers onderdak en voedsel aangeboden door andere inwoners.  

De Poolse premier Mateusz Morawiecki schrijft op Facebook dat er naast de EK-wedstrijd tussen Spanje en Polen, nog een ander, "misschien nog moeilijker gevecht" wordt geleverd, namelijk het redden van het dorp. Volgens hem is de situatie ernstig.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. De brand is inmiddels onder controle, zegt het hoofd van de staatsbrandweer in Krakau tegen TVN24. Maar het zal nog enkele uren duren voor al het vuur is gedoofd. De burgemeester van het dorp vertelde dat brandweerlieden aanwezig zullen blijven tot morgenochtend om de brand onder controle te houden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore