Ingestorte steiger

Vijf doden gevonden na instorten steiger en school Antwerpen

19 juni 2021 17:54 Aangepast: 19 juni 2021 18:14
Reddingwerkers bij het ingestorte gebouw in Antwerpen. Beeld © ANP

De lichamen van de laatste slachtoffers van de instorting in Antwerpen zijn onder het puin vandaan gehaald. De slachtoffers kwamen om toen een steiger en een school in aanbouw gisteren instortten.

Rond 4.00 uur vannacht werd het eerste omgekomen slachtoffer onder het puin vandaan gehaald. Het bergen van de lichamen duurde zo lang, omdat het deel van het gebouw dat nog overeind staat, elk moment kan instorten. Reddingswerkers moesten daarom heel voorzichtig te werk gaan.

Acht zwaargewonden

Toen het gebouw gisteravond instortte, was een aantal bouwvakkers op de steiger aan het werk. Tien mensen werden al uit het puin bevrijd, negen van hen werden naar het ziekenhuis gebracht, onder wie acht zwaargewonden en een lichtgewonde. Drie van hen liggen op de intensive care. Het gaat om vier Roemenen, twee Oekraïners, een Portugees en twee mannen van wie de nationaliteit niet bekend is bij de reddingswerkers.

De eerste doden die onder het puin vandaan werden gehaald, komen uit Polen en Roemenië. Waar de andere drie vandaan komen, is nog niet bekend. 

Gisteravond bracht de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een bezoek aan de rampplek. Ze sprak over een vreselijk drama en betuigde medeleven aan slachtoffers en hun naasten. "Ik ben hier ook om de hulpdiensten een hart onder de riem te steken tijdens de moeilijke zoektocht die nog uren zal duren."

Koning Filip

Vandaag bezocht ook koning Filip de plek. "Moed en sterkte aan de families en naasten van de slachtoffers, veel beterschap aan alle gewonden", schreef het Belgische koningshuis op Twitter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore