Plof op het veld

Parachutist landt vlak voor aftrap Frankrijk-Duitsland in stadion

15 juni 2021 21:32 Aangepast: 15 juni 2021 22:40
Beeld © AP Photo

Een opmerkelijk incident vlak voor de aftrap van het EK-duel tussen Frankrijk en Duitsland vanavond. Een parachutist vloog het stadion binnen en landde op het veld, terwijl de spelers klaar stonden om de wedstrijd te beginnen.

Tv-kijkers kregen niets mee van het incident, maar op Twitter zijn beelden verschenen die fans in het stadion hebben gemaakt. "Ik kan niet geloven dat ik dit zojuist heb gefilmd", schrijft één van hen. 

Afgevoerd

De parachutist, die een motortje op zijn rug droeg, vloog rakelings over het publiek en plofte daarna op het veld neer. Enkele Duitse voetballers kwamen even kijken bij de 'indringer' hoe het ging. De man werd door enkele stewards afgevoerd.

Het bleek om een daad te gaan van iemand van milieuorganisatie Greenpeace. Op zijn parachute viel deze tekst te lezen: "Kick out oil!" Eronder stond het logo van Greenpeace vermeld. De Duitse tak van Greenpeace liet via Twitter weten dat het ging om een protest tegen Volkswagen, één van de sponsoren van het EK.

"Dit protest was niet bedoeld om het spel te verstoren of mensen te verwonden", meldt Greenpeace. Naar verluidt raakte één persoon gewond doordat de parachutist tegen een kabel aan vloog. "We hopen dat iedereen in orde is en dat niemand ernstig gewond is geraakt. De acties van Greenpeace zijn altijd vreedzaam en geweldloos. Helaas verliep niet alles volgens plan met deze campagne."

Bekijk hier de beelden van het incident:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore