Ga naar de inhoud
Koers weer omhoog

Musk: 'Bitcoin op groene stroom? Dan geaccepteerd door Tesla'

Tesla-ceo Elon Musk

Elon Musk schreef vannacht in een tweet dat Tesla's weer met bitcoins gekocht kunnen worden als de cryptocurrency minder fossiele brandstoffen gebruikt. Meteen schoot de koers van de bitcoin met ruim 5 procent omhoog. Vorige maand zorgde Musk juist nog voor een koersdaling van de cryptocurrency, toen hij twitterde dat de bitcoin slecht is voor het klimaat.

"Zodra zo'n 50 procent van de energie die gebruikt wordt voor het minen van bitcoins schoon is, kunnen er weer Tesla's mee worden aangeschaft", schreef Tesla-ceo Elon Musk vannacht op Twitter:

De bitcoin, 's werelds bekendste cryptocurrency, steeg vervolgens meteen met zo'n 5,1 procent in waarde en is inmiddels weer ruim 37.360 dollar waard (zo'n 30.880 euro). Dat is nog altijd fors minder dan twee maanden geleden, toen de munt ruim 63.000 dollar waard was.

Enorme koersdaling

Vorige maand zorgde de Tesla-baas voor een enorme koersdaling van de digitale munt. Hij was een groot fan van de bitcoin maar veranderde van mening vanwege de CO2-uitstoot die veroorzaakt wordt door de digitale munt.

3,4
Lees ook:
3,4 procent: zo weinig belasting betaalden de rijkste Amerikanen

Gebroken hart

Hij noemde bitcoin bij een populair tv-programma 'oplichterij' en schreef later op Twitter dat Tesla de cryptocurrency niet meer als betalingsmiddel accepteert. Ook grapte hij online 'uit elkaar te gaan' met de munt, wat de koers nog verder deed dalen.

Ondanks de daling van de bitcoin in mei is de digitale munt nog steeds bijna vier keer zoveel waard als een jaar geleden. Ether, in totale waarde de tweede cryptomunt, is in een jaar tijd ruim tien keer zoveel waard geworden.

Bekijk ook: is Bitcoin slecht voor het klimaat?

04:12
Wie een Tesla wil kopen kan niet meer met bitcoins betalen, liet Tesla-voorman Elon Musk vorige maand weten op Twitter. Hij maakt zich zorgen over het energieverbruik van bitcoin en de gevolgen voor het klimaat. Heeft hij een punt?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore