Ga naar de inhoud
'Gaat veel beter'

'Eriksen heeft gepost in groepschat Inter en wil snel terugkeren'

Christian Eriksen (in het rood), een aantal minuten voor het misging. Beeld © AFP

Christian Eriksen heeft zich enkele uren na het ongeluk tijdens de EK-wedstrijd tussen de Denen en Finnen gemeld in de groepschat van zijn club Internazionale. Volgens Giuseppe Marotta, de directeur van de Italiaanse topclub, maakt de 29-jarige Deen het goed.

"Het gaat veel beter met hem. Hij heeft de ploeg gerustgesteld en zei dat hij snel zal terugkeren", zei Giuseppe Marotta voor de camera van Sky Sport.

De wedstrijd in groep B lag gisteren een uur en drie kwartier stil en werd uiteindelijk om 20.30 uur hervat. Dat gebeurde omdat de Deense selectie vanuit de kleedkamer met Eriksen had gesproken. Eriksen had via een Facetime-gesprek zijn medespelers gevraagd de wedstrijd uit te spelen. 

Groeten aan ploeggenoten

Ook de Deense voetbalbond gaf vanmorgen een update over Christian Eriksen. De bond bevestigde dat de toestand van de middenvelder stabiel is en meldde dat hij voorlopig in het ziekenhuis moet blijven voor verder onderzoek.

Razendsnel
Lees ook:
Razendsnel hulp voor Eriksen, en dus werd angst uiteindelijk opluchting

"Vanmorgen hebben we gesproken met Eriksen en hij heeft zijn ploeggenoten de groeten gedaan. De ploeg en de staf hebben crisishulp ontvangen en zijn er voor elkaar na het incident van zaterdagavond", schrijft de DBU.

"We willen iedereen bedanken voor hun steun, van spelers tot aan fans en van koninklijke families tot aan clubs. We raden iedereen aan de steunbetuigingen naar de Deense bond te sturen, dan zorgen wij ervoor dat ze bij Christian en zijn familie terechtkomen."

Reanimatie

De oud-speler van Ajax, 29 jaar oud, werd op het veld minutenlang gereanimeerd. Eriksen ontving de bal na een inworp en viel voorover in het gras, zonder dat daar aanleiding voor was.

Christian
Lees ook:
Christian Eriksen 'kan praten en ademt', wedstrijd toch uitgespeeld

Het spel werd direct stilgelegd en spelers gebaarden dat de verzorgers zo snel mogelijk het veld in moesten komen. Al snel kregen de verzorgers versterking van medisch personeel.

De spelers van Denemarken gingen om het medische personeel heen staan zodat de camera's Eriksen niet in beeld konden nemen. Uit de gezichten van de spelers bleek de ernst van de situatie. Diverse ploeggenoten durfden niet te kijken.

De Denen besloten de training voor zondag te schrappen. Ook vinden er geen media-activiteiten plaats.

Deense
Lees ook:
Deense ploegarts: 'Eriksen ademde maar plotseling veranderde dat'