Leed aan kanker

Bestsellerauteur Lucinda Riley (55), bekend van De Zeven Zussen, overleden

11 juni 2021 17:19 Aangepast: 11 juni 2021 18:08
Lucinda Riley Beeld © ANP

De Ierse schrijver Lucinda Riley, bekend van De Zeven Zussen-reeks, is op 55-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Xander Uitgevers, die haar boeken in Nederland uitbrengt bekendgemaakt. Zij had al een paar jaar kanker.

"Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie die zo belangrijk voor haar was", laat haar familie in een verklaring weten.

'Enorme schok voor velen'

"We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette, en op iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren."

Riley werd vooral bekend dankzij haar veelgelezen reeks De Zeven Zussen. De reeks handelt over een groep zussen die na de plotselinge dood van hun vader samenkomen in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Na zijn dood hebben ze allemaal een mysterieuze brief gekregen over hun afkomst.

Achtste deel

Het zevende deel, De Zevende Zus, verscheen eerder dit jaar en stond weken achter elkaar op de eerste plek van de Bestseller 60. Het was de bedoeling dat het achtste en laatste deel in 2022 zou uitkomen. Het is onbekend hoe ver ze daarmee was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lezen, lezen, lezen: De Zeven Zussen opnieuw bestgelezen boek

"Ze laat waarschijnlijk alleen al in Nederland twee miljoen mensen achter die dat denken", reageert Lisa Snijders van boekhandel Stevens in Hoofddorp. "Het is alsof het laatste deel van Harry Potter wegvalt."

De in Ierland geboren Lucinda Riley schreef haar eerste boek op 24-jarige leeftijd. Haar werk wordt sindsdien in 34 landen uitgegeven en er werden al meer dan 25 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. In Nederland is Riley onwaarschijnlijk populair en werden meer dan 3 miljoen van haar boeken verkocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore