Ga naar de inhoud
Architect thuis geïntimideerd

Aboutaleb last gesprek over Feyenoord City af: 'Intimidatie en bedreigingen'

Ahmed Aboutaleb Beeld © ANP

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft het gesprek met de directie van voetbalclub Feyenoord over de plannen voor Feyenoord City afgelast na bedreigingen en intimidatie. Het gesprek zou vanavond plaatsvinden.

Ook de inspreekmomenten die later deze week stonden gepland vervallen, meldt de gemeente. ''In de afgelopen weken zijn er, in aanloop naar het proces van Feyenoord City, verschillende betrokkenen bedreigd en geïntimideerd. Dit is ontoelaatbaar", aldus Aboutaleb

Hoewel er alles aan is gedaan om het democratisch proces op het Stadhuis zo veilig mogelijk te laten verlopen, voelt niet iedere betrokkene zich vrij om zich uit te spreken over besluitvorming over Feyenoord City, meldt de gemeente. De burgemeester overlegt met het presidium van de gemeenteraad over hoe het de komende weken verder gaat.

Scheldende mannen in zwarte hoodies

Eerder werd al duidelijk dat voorstanders van het stedenbouwkundige project zaterdag geïntimideerd werden door boze Feyenoordsupporters. Bij het huis van de Rotterdamse architect die betrokken is bij het project, stonden mannen in zwarte hoodies scheldend op de deuren en ramen te bonzen.

Architect
Lees ook:
Architect Feyenoord City thuis geïntimideerd door supporters

Architect Ard Buijsen zei zondag dat hij al jaren wordt geïntimideerd en bedreigd. Hij zag het naar eigen zeggen zaterdag al aankomen, nadat er in het AD een advertentie van Feyenoord was geplaatst. Daarop stond dat de Rotterdamse voetbalclub blij is met het project.

De politie stond die dag snel op de stoep bij de architect en heeft de namen van de fans genoteerd. Ook zijn er fakkels in beslag genomen.