Kort na opstijgen

Technische problemen met vliegtuig vicepresident Kamala Harris

07 juni 2021 04:07 Aangepast: 07 juni 2021 04:11
'Ik ben oké', zei vicepresident Kamala Harris nadat het toestel landde. Beeld © ANP

Het vliegtuig van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris kampte gisteren met technische problemen. De bemanning merkte op dat het ladingsgestel niet naar behoren opklapte en keerde kort na het opstijgen terug naar de luchthaven. "Ik ben in orde, ik ben oké", zei Harris na de landing tegen verslaggevers.

Kamala Harris was onderweg naar Guatemala voor Harris' eerste internationale reis sinds haar aantreden als vicepresident van de Verenigde Staten.

Uit voorzorg

Het issue met het landingsgestel zou 'tot verdere mechanische problemen' kunnen leiden. Volgens een woordvoerder was er 'geen direct veiligheidsprobleem', maar werd er uit voorzorg teruggekeerd naar Joint Base Andrews in Washington, waar het vliegtuig kort daarvoor van vertrokken was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kamala Harris als eerste vice-president in Madame Tussauds

Harris stak een duim omhoog nadat het toestel veilig was geland. "We hebben allemaal gebeden, maar het gaat goed", vertelde ze. Een journalist aan boord hoorde 'een ongewoon geluid' van het landingsgestel toen het vliegtuig, ook wel bekend als Air Force Two, opsteeg. De landing was vervolgens gelukkig 'volledig normaal'.

Geen grote vertragingen

De vicepresident stapte over op een ander vliegtuig en arriveerde enkele uren later veilig in Guatemala. Haar woordvoerster zei dat er geen grote vertragingen in haar reisschema werden verwacht.

Bekijk ook: Obama valt bijna van trap Air Force One

Het is alweer een paar jaar geleden, maar in 2015 viel toenmalig president Barack Obama bijna van de trap van de Air Force One. Hij kon zich nog net op tijd vastgrijpen aan de leuning.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore