Ga naar de inhoud
Russische of Chinese techniek?

'Langverwacht Amerikaans ufo-rapport bevat geen bewijs voor aliens'

Een van de onverklaarde fenomenen die door Amerikaanse marinepiloten werd gefilmd. Beeld © Ministerie van Defensie VS

Het veelbesproken rapport over ufo's dat het Pentagon binnenkort openbaar maakt, bevat geen bewijs voor het bestaan van buitenaardse invloeden. Dat meldt de New York Times op basis van bronnen in de regering.

Vast staat dat piloten van de Amerikaanse marine de afgelopen tientallen jaren fenomenen hebben gezien in de lucht die ze niet kunnen verklaren. Eerder bevestigde het Pentagon ook al dat verschillende beelden die daarvan in het verleden uitlekten, authentiek zijn. 

Geen Amerikaanse technologie

Maar wat de piloten dan wel hebben gezien, is nog steeds onduidelijk, aldus The New York Times. Door velen wordt reikhalzend uitgekeken naar de bekendmaking van dit rapport deze maand, waarover de krant nu al schrijft. Zelfs politici nemen de mogelijkheid van aliens nu serieus, meldt Correspondent Erik Mouthaan: 

Wie of wat vliegt er rond? Pentagon presenteert rapport over ufo's

02:22

De krant meldt dat geen enkele van de waargenomen fenomenen is veroorzaakt door het Amerikaanse leger of Amerikaanse technologie. De inlichtingendiensten hebben nog nauwelijks sluitende conclusies kunnen trekken.

Russisch of Chinees

Wel vermoeden ze dat in ieder geval een deel van de mysterieuze fenomenen wel eens Russische of Chinese militaire technologieën kunnen zijn geweest. 

Enkele jaren geleden bijvoorbeeld schokte Rusland de wereld door een nieuwe generatie 'hypersonische' raketten te presenteren, die in staat zouden zijn door elke vorm van verdediging te breken. De inlichtingendiensten houden er rekening mee dat dat in sommige gevallen de verklaring kan zijn geweest.

Recordaantal
Lees ook:
Recordaantal meldingen van ufo's boven Nederland: 'Het is bespreekbaarder'