'Met stomheid geslagen'

Argentijnse zender meldt dood 'verkeerde' William Shakespeare

29 mei 2021 11:12 Aangepast: 29 mei 2021 11:12
William Shakespeare, niet de schrijver. Beeld © AP

Een Argentijnse nieuwslezeres heeft laten zien dat ze qua cultuurkennis nog wel wat bijscholing kan gebruiken. Ze kondigde donderdagavond het overlijden aan van de 81-jarige William Shakespeare, de eerste Britse man die werd gevaccineerd tegen het coronavirus. Zij noemde hem 'een van de belangrijkste schrijvers in de Engelse taal'.

Maar de William Shakespeare waar de presentatrice het over had, is al vier eeuwen dood.

'De meester'

De hedendaagse William 'Bill' Shakespeare uit Warwickshire was in december vorig jaar de tweede persoon in de wereld die het Pfizer/BioNTech-vaccin tegen het coronavirus kreeg toegediend. De man, die destijds op een afdeling voor kwetsbaren van het academisch ziekenhuis van Coventry lag, overleed deze week aan een beroerte, die overigens geen verband hield met de coronaprik.

Maar presentatrice Noelia Novillo verkeerde in de veronderstelling dat het ging om de beroemde toneelschrijver achter klassieke stukken als Macbeth, Hamlet, Romeo and Juliet, Othello en King Lear.

"We hebben nieuws dat ons allen met stomheid heeft geslagen, gezien de grootsheid van deze man", zei de nieuwslezeres van de Argentijnse betaalzender Canal 26. "Zoals we allemaal weten, is hij een van de belangrijkste schrijvers in de Engelse taal - voor mij de meester", prees Novillo, terwijl er beelden van de hedendaagse Bill Shakespeare werden afgespeeld.

Muurschildering van William Shakespeare, de schrijver, in Londen. Muurschildering van William Shakespeare, de schrijver, in Londen.

'Overgewaardeerd'

Op sociale media ging het al snel daarna flink los. "Er zaten slechts een paar jaar tussen de twee", aldus een twitteraar. "Laten we niet treuren om William Shakespeare", schreef een ander.

"Hij heeft zijn leven geleefd en is eeuwen lang liefgehad door de mensen." "Wat een gedoe rond William Shakespeare", aldus een andere reageerder. "Wat ze niet meldden was dat hij er zo slecht aan toe was dat hij al eeuwen geen hit meer had geleverd. Overgewaardeerd."

De blunder van de presentatrice leidde in ieder geval tot veel hilariteit, ook bij een CNN-collega van haar, zoals deze beelden laten zien:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore